Nieuwe tijden!

Handelse processie op zondag standaard een half uur vroeger.

Op zondag 23 juni as. is de H. mis in het processiepark om 08.30 uur en vertrekken de pelgrims om 09.50 uur naar Valkenswaard.

In verband met de voorziene hitte zijn deze tijden in 2023 toegepast. Veel pelgrims hebben na de bedevaart positief gereageerd om deze aangepaste tijden.

Na evaluatie heeft het broederschap besloten deze tijden als standaard te handhaven. Bij warm weer is er zo voldoende gelegenheid om extra rusttijd in te lasten voor pelgrims en paarden in combinatie met overige maatregelen van het hitteprotocol. Als er geen extreme weersomstandigheden zijn is er voldoende tijd is voor de voermannen om tijdig thuis te zijn met paard en kar. Ook biedt het extra tijdsruimte in geval van calamiteiten of andere noodzaak voor een langere rustpauze.

Kijk in het tijdschema voor alle aangepaste tijden op zondag.