Ook in 2021 geen Handelse Processie

In navolging van vorig jaar heeft de Broederschap ook dit jaar besloten om de bedevaart (welke was gepland in het weekend van 19-20 juni) geen doorgang te laten vinden. De anderhalve-meter samenleving staat een reguliere processie in de weg. We kunnen dit niet op een veilige en verantwoorde manier organiseren zonder de gezondheid van pelgrims en toeschouwers in gevaar te brengen.
We willen echter evenals vorig jaar de verbinding – die we als Valkenswaardse gemeenschap hebben met Handel – toch weer vorm geven. Onder andere door de vele Valkenswaardse intenties aan te bevelen bij Onze Lieve Vrouw van Handel. Met name in deze tijd hebben velen behoefte aan verbondenheid, troost en een wenkend perspectief. Onze bedevaartintentie luidt dit jaar dan ook: ‘Droom en blijf geloven. Het mooiste overkomt je!’.
De komende tijd gaan we enkele initiatieven nader uitwerken – waaronder een kerkdienst en kaarsen-actie – en wordt u daarvan op de hoogte gehouden in de reguliere media en onze website en facebookpagina. We brengen uw verbondenheid met Handel… uw vraag om steun, hoop, genezing of troost… in de vorm van licht naar O.L.V. Maria van Handel.
Alle inwoners ontvangen ook dit jaar een kaartje met informatie – én de gewaardeerde boekenlegger – huis-aan-huis waarbij we ervan overtuigd zijn dat onze intentie van 2021 u en ons een mooi houvast biedt. Graag gaan we samen met alle pelgrims op 18 en 19 juni 2022 weer in processie ter bedevaart naar Handel.

Wees alert, zorg goed voor elkaar en blijf gezond.
Dagelijks bestuur
Broederschap der Handelse processie.