Intentie 2021

Om een eigentijdse invulling van de traditionele bedevaart vorm te geven wordt er jaarlijks een centraal thema, de zogenaamde intentie, aangereikt. Deze intentie vormt de basis voor verder bezinning en wordt in de publiciteit en vieringen rondom de bedevaart gebruikt om pelgrims aan te zetten tot verder spirituele verdieping. De centrale gedachte voor de bedevaart in 2021 is:

Droom en blijf geloven. Het mooiste overkomt je!

Ik droom…
ik ben op weg
naar een doel in de verte
op zoek naar warmte en geborgenheid.

Wie wil geen zorgeloos leven? Maar de realiteit is vaak anders. Onze enige hoop en vertrouwen ligt in de toekomst. Door te dromen en daarin te geloven, kun je op weg. Wat er ook gebeurt. “Handel” lijkt soms ook ver weg, maar al gaande ervaar je samen toch een diepe verbondenheid, die je steunt en verder draagt.