Intentie 2020

Om een eigentijdse invulling van de traditionele bedevaart vorm te geven wordt er jaarlijks een centraal thema, de zogenaamde intentie, aangereikt. Deze intentie vormt de basis voor verder bezinning en wordt in de publiciteit en vieringen rondom de bedevaart gebruikt om pelgrims aan te zetten tot verder spirituele verdieping. De centrale gedachte voor de bedevaart in 2020 is:

Zet elke dag een stap en verwelkom wat je tegen komt

Ik droom…
dan word ik wakker
en wil mijn droom waarmaken.
Ik ga op weg…
…naar dat doel in de verte: Handel

De processie naar Maria in Handel brengt mensen op de been, die samen op weg willen gaan. Zingend, luisterend, pratend, maar ook zwijgend, biddend, bezinnend. Ontwaken is omarmen wat je overkomt in het leven en zien dat je er niet alleen voor staat, samen sterker!