Broederschap der Handelse Processie – ‘Op ’n juni zaterdag’

In het voorjaar 2011 ontstond het idee om eens per 10 jaar beeldmateriaal van onze jaarlijkse bedevaart naar OLV van Handel vast te leggen.

Bedoelt als naslagwerk voor toekomstige gebruikers en ter illustratie van de ontwikkelingen door de jaren heen. In 2012 zijn er door studenten van het Zoomvliet College uit Bergen op Zoom en Sint Lucas uit Eindhoven onder begeleiding van docenten opnames gemaakt van onze jaarlijkse bedevaart. Daarna hebben andere studenten van Sint Lucas een montage gemaakt met als resultaat een unieke film van 54 minuten. Geen chronologische opsomming van feiten maar vooral een weergave van beleving, betrokkenheid en persoonlijke verhalen. Ook beeldmateriaal van zaken rondom de bedevaart waar de gemiddelde pelgrim geen weet van heeft.